Camin beton prefabricat

 In Utile

Caminele pentru apometre sunt recomandate pentru a asigura un spatiu de protectie apometrelor care contorizeaza apa pentru o singura familie sau pentru mai multe persoane bransate. Caminele ar trebui montate in zone pietonale si in spatii verzi in care nu exista trafic in asa fel incat accesul sa poata fi realizat foarte usor pentru citirea si inspectarea contoarelor de apa. Caminele sunt facute compact, monobloc, fara suduri si fara imbinari iar materialele folosite sunt polietilena liniara de densitate joasa in stare pura. Formatul este ranforsat cu nervuri orizontale si verticale pentru a asigura o rigiditate mecanica sporita.

Structura caminului pentru apometre este facuta din doua straturi: strat compact din polietilena la exterior si strat din polietilena la interior.

In afara de rolul de izolare termica si protectia elementelor instalatiei de alimentare cu apa la factori externi: sarcina pamantului, infiltrarea apei si depunerile de namol, pamant si materiale vegetale pe apometru, caminele trebuie sa faciliteze accesul pentru citirea apometrelor si pentru accesul personalului care asigura insepctia. Capacele monostrat fabricate din polietilena expandata, de culoare gri, colorate in masa prezinta si o perna cu rol termoizolant. Sunt doua tipuri de camine realizate pentru variante de aplicabilitate: pentru bransamente individuale cu dimensiuni reduse sau pentru bransamente colective de dimensiuni mari echipabile cu grupuri de contoare de pana la 6 contoare.

Exista mai multe variante disponbile: fara contor si fara instalatie, echipamente cu instalatie, echipamente cu instalatie si contor de apa. Caminele cu tevi au fitinguri si robineti.

Avantajele caminelor pentru apometre: siguranta si simplitate, rezistenta mecanica crescuta, insensbilitate fata de coroziunea electrochimica, rezistenta chimica deosebita, protectie la razele UV, termoizolati si etanseizare ridicate, se elimina riscul de inghet al instalatiei, izolat termic, structura speciala pentru prevenirea infiltrarii apelor pluviale, durata de utilizare de aproximativ 50 de ani si capac necarosabil pentru zone pietonale.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!