Elemente din beton pentru canalizare

 In Utile

Sistemele de canalizare ale centrelor populate sau industriale sunt ansamblurile de constructii si instalatii interconectate, care au ca scop colectarea controlata a apelor de canalizare dintr-un ansamblu deservit, de la populatie, industrie, apele meteorice provenite din descarcari, etc si transportul lor pana in punctele de deversare in mediul receptor. Scopul este epurarea pana la un nivel de acceptabilitate al mediului si deversarii in mediul receptor sau returnarii circuitului de valorificare.

In general, sistemele de canalizare au in componenta mai multe grupuri de constructii si instalatii: o instalatie interioara, racordul pentru instalatia interioara la reteaua exterioara, reteaua exterioara, instalatia de pompe, statia de epurare, constructii de evacuare.

Structura acestor sisteme de canalizare poate include sau nu absolut toate constructiile si instalatiile care au fost recomandate mai sus. Instalatia interioara a cladirilor se va racorda in general la retelele din incinta numita retea interioara, fiind reteaua care descarca deseurile in reteaua exterioara prin canale de racord si camine de vizitare denumite camine de racord care servesc pentru interventii si control.

Reteaua exterioara se compune din colectoare de canalizare si din alte constructii auxiliare amplasate intre punctele de colectare si statia de epurare sau gurile de varsare in emisar. Colectoarele de canalizare pot fi amplasate fata de emisar: perpendicular, paralel, radial, ramificat.

Lucrarile auxiliare pe retelele de canalizare sunt: gurile de scurgere care primesc apele meteorice de pe strazi, caminele de vizitare, camerele de legatura, caminele de rupere de panta, caminele de spalare, deversoarele, bazinele de retentie, deznisipatoarele, trecerile pe sub depresiuni si cai de comunicatie.

Statiile de pompare se pot construi in punctele joase ale teritoriilor care se canalizeaza in momentul in care, din cauza configuratiei terenului nu este posibil ca apele de canalizare sa curga gravitational sau viteza de scurgere nu este suficient de mare.

Statiile de epurare consta din totalitatea constructiilor si instalatiilor prin care se pot conecta parametrii de calitate ai apelor uzate influentate in asa fel incat caracteristicile apelor uzate epurate sa corespunzad normativelor in vigoare tinand cont de caracteristicile receptorilor.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!