Producator tub armat

Producator tub armat

Betonul este unul dintre cele mai des utilizate materiale pentru constructii. In forma sa simpla, betonul reprezinta un amestec de agregate. Compozitia utilizata pentru producerea tuburilor de beton este alcatuita din ciment Portland si din apa care reprezinta un liant intre agregate. Acest ciment este o combinatie chimica foarte atent controlata si este o combinatie care include calciu, aluminiu, silicon, fier si cantitati mici din alte componente la care se adauga si gipsul care are rolul de a regla timpul de priza al betonului.

Producator tub armat - avantaje

Compozitia cimentului prinde viata in contact cu apa, de indata ce apa si cimentul se combina. Va avea loc o reactie chimica denumita hidratare si pasta se va intari si va prinde forma unei mase solide denumite beton. In momentul hidratarii fiecare particula de ciment va forma o conexiune marita pana cand sunt intalnite comexiunile tuturor celorlalte particule de ciment, alaturi de toate agregatele. In timpul acestui proces sunt evidentiate tesaturile remarcabiel ale betonului. Betonul este usor maleabil atunci cand este abia mixat si va deveni rezistent si dur cand se intareste. Caracterul betonului va fi determinat de raportul dintre ciment si apa existent in compozitia sa.

Betonul de calitate superioara se obtine utilizand o cantitate redusa de apa dar fara sa fie afectata lucrabilitatea betonului. In mod obisnuit, mai putina apa conduce la un beton de calitate cu conditia ca acesta sa fie asezat in mod corect. Compozitia este alcatuita din 10 pana la 15 procente ciment, 60 pana la 75 de procente agregate si 15 pana la 20 de procente apa. In multe alte compozitii de beton pot fi gasiti si antrenori de aer in procent de pana la 9%.

In compozitia betonului se paote folosi si orice apa naturala potabila care nu are miros pronuntat sau gust. Totusi apa potabila poate fi potrivita si pentru a fabrica betonul cu conditia ca acesta sa nu aiba impuritati. Tipul si marimea agregatelor depinde de grosimea si de tipul produsului final din beton. Agregatele trebuie sa fie curate si fara sa contina alte impuritati care sa afecteze calitatea betonului.

Cookies