Separatoare de hidrocarburi

Separatoare de hidrocarburi

Separatoarele de hidrocarburi sunt necesare in conformitate cu legislatia in vigoare si pentru spalatorii, automate sau manuale, cu scopul de a nu deversa accidental hidrocarburi sau uleiuri de pe motoarele vehiculelor in reteaua de canalizare. Predimensionarea separatoarelor de hidrocarburi pentru spalatorii se va face tinand cont de debitul de apa consumat, de suprafata platformei betonate si este influentat si daca suprafata este descoperita sau acoperita.

Separatoare de hidrocarburi - avantaje si mod de utilizare

Majoritatea ramurilor industraile, ca urmare a activitatilor de exploatare sau productie, genereaza cantitati foarte mari de uleiuri sau de lichide insolubile. Acestea, datorita diferentei de desnistate, formeaza flotori care plutesc pe suprafata apelor si diminueaza transferul de oxigen intre mediul extern si apa, avand efecte nocive in toate ecosistemele acvative.

Tinand cont de toate aceste considerente se impune tratarea apelor inainte de a le deversa in mediul inconjurator.

Ca si domenii de aplicare pentru toate separatoarele de hidrocarburi, orice platforma betonata cu suprafata mai mare de 50 mp, benzinarii sau parcari auto si service-uri. Tinand cont de faptul ca este vorba despre o functionalitate foarte eficienta, datorita filtrului coalescent cu obturator automat, separatorul de hidrocarburi este cel care acopera inclusiv separarea apei in partea grosirera de pe platforme, asa cum sunt nisipul si noroiul, avand un decantor inglobat.

Tinand cont de calitatatea apei tratate sunt mai multe clase de separatoare hidrocarburi pe care le puteti alege. Separatorul cu bypass permite tratarea debitelor mari in cazul unei furtubi cu pana la 5 ori debitul normal.

Dumar Construct ofera separatoare hidrocarburi la cele mai avantajoase preturi pentru orice ramura industriala. Avantajul este ca toate produsele sunt realizate in conformitate cu specificatiile tehnicel ale spatiilor de lucru care necesita astfel de aparatura. De asemenea, toate utilajele vin insotite de fisa de conformitate si de toata documentatia necesara pentru a obtine cele mai bune rezultate in momentul in care sunt utilizate in teren.

Cookies