Separatoare hidrocarburi

 In Utile

Separatorul de hidrocarburi este un echipament specializat pentru a filtra apele reziduale contaminate cu subproduse petroliere, uleiuri minerale sau emulsii usoare de origine petroliera. Legilsatia de mediu obliga operatorii care genereaza ape contamine cu produse sau cu subproduse de origine petroliera sa monteze separatoare de hidrocarburi care sa poata filtra toti poluantii inainte ca apele uzate sa fie deversate in canalizare sau in emisar. De asemenea, dotarea cu un separator se impune si atunci cand operatorul utilizeaza in timpul activitatii sale produse petroliere chiar si atunci cand nu genereaza ape uzate. Separatorul se monteaza in mod preventiv cu scopul de a preveni tot ce inseamna scurgeri accidentale. Pot fi cumparate echipamente direct din magazinul nostru.

Separatoare hidrocarburi – Domenii in care sunt necesare separatoare hidrocarburi

  • Spalatorii auto;
  • Serive auto;
  • Benzinarii;
  • Parc de dezmembrari auto;
  • Vopsitorii;
  • Piete agro alimentare;
  • Fabrici;
  • Societati comerciale care prin intermediul activitatii lor genereaza ape uzate care sunt contaminate cu substante de origine petroliera sau care sunt supuse riscului aparitiei anumitor scurgeri accidentale de produse sau de subproduse petroliere.

Dimensionarea si alegerea volumului sau a debitului separatorului se va face tinand cont de tipul de activitate, de volumul apelor uzate si generate de suprafata deservita. De asemenea, se va lua in calcul si daca suprafata va fi acoperita sau descoperita. Suprafetele descoperite necesita de fiecare data separatoare cu volum si debit mare avand o cantitate mare de precipitatii ce se pot aduna pe suprafata. Suprafetele acoperite au nevoie de echipamente cu volum si debit mic.

Conform standarelor care sunt aprobate la nivel international, separatoarele trebuie sa fie dotate cu separator de nisip si cu separator de namol. Diferenta dintre echipamentele care au camere de separatie si cele cu filtru coalescent sunt reprezentate de costurile de intretinere. Separatoarele hidrosep cu filtru coalescent sunt mai grele si sunt mai scumpe cand vine vorba de intretinere pentru ca necesita schimbarea periodica a filtrelor. Separatoarele care au camera de separatie au nevoie de vindanjare periodica.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!