Separator grasimi

 In Utile

Persoanele care administreaza o companie care are propria sa bucatarie trebuie sa monteze un separator de grasimi pentru : chiuveta pentru vesela, masinile de spalat vase, chiuveta pentru carne, alte alimente si legume.

Separator grasimi – mod de utilizare

De obicei firmele care sunt obligate sa aiba astfel de separatoare sunt: baruri, cafenele, cofetarii, patiserii, fast fooduri, restaurante, firme de catering, pizzerii, etc.

Apa utilizata pentru a curata alimentele sau vesela intra in separatorul de grasimi si se comporta ca un rezervor care retine apa si resturile de mancare. In timp ce apa existenta in separator se raceste, grasimile si uleiurile sunt mai suoare decat apa si urca la suprafata. In momentul acesta apa curenta este eliminata din interiorul separatorului. Dupa ce procesul s-a incheiat resturile de mancare, uleiurile si grasimile se vor depune pe fundul separatorului si vor creste volumul zilnic.

Separatoarele de grasimi sunt proiectate pentru a opri grasimile si uleiurile sa treaca 100%. Un separator de grasimi care a fost corect intretinut permite ca aproximativ 10% din grasimile existente sa intre in canalizare in timp ce un separator care nu este intretinut si igienizat corect va permite ca toate grasimile sa treaca si nu va mai avea niciun rol.

Majoritatea restaurantelor mici si medii aleg ca separatorul de grasimi sa fie pus sub chiuveta. Acest lucru este posibil doar in cazul separatoarelor cu volumul mic. In cazul in care localul este mai mare se recomanda sa aiba loc montarea unui separator de volum ridicat care poate sa fie ingropat.

Daca este amplasat subterna, pentru tipul acesta de montaj este necesar ca echipamentele sa fie montate pe un pat de nisip.  Daca este montat suprateran se recomanda construirea unui cadru de rezistenta.

Separatoarele de grasimi se comercializeaza insotite de o declaratie de conformitate, un manual tehnic si factura. Se respecta standardele impuse de legislatia din Romania si din Europa. Oriunde in tara prin intermediul curierului rapid si vin insotite de o garantie standard de 2 ani pentru functionare.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!