Separator hidrocarburi

 In Utile

Dumar a implementat sistemul de productie a unei noi sectii care se ocupa d eproducerea de separatoare de hidrocarburi si de grasimi. Acest lucru a luat nastere prin asocierea cu renumite cimpanii, care se ocupa de furnizarea separatoarelor inca din 1990.

Separator hidrocarburi – cum functioneaza separatoarele

Separatoarele de uleiuri minerale si de hidrocarburi sunt folosite pentru a filtra si pentru a epura rezuduurile toxice din apele uzate.

La alegerea separatoarelor trebuie sa fie luate in calcul urmatoarele:

  • Tipul de aplicatie si domeniul de utilizare;
  • Marimea si tipul suprafetei de colectare a apelor uzate;
  • Intensitatea precipitatiilor si cantitatea admisibila de ulei si hidrocarburi care au fost evacuate din separator;
  • Cotele si modul prin care separatorul este racordat la sistemul de canalizare;
  • Tipul si sarcina adminisbila a capacelor de vizitare tinand cont de locul de instalare al separatorului;
  • Orice alte conditii sau cerinte specifice ale aplicatiei.

Separatorul este o constructie de beton prefabricat care are grosimea de 12 cm. Suprafetele exterioare sau interioare au fost acoperite cu 3 straturi de vopsea pe baza de rasini epoxidice.

Elementele interioare ale instalatiilor rezistente la coroziune, fiind inox sau polietilena. Racordurile de conectare a conductelor la intrare si la iesire din de diverse diametre, in functie de marimea separatorului. La cerere ele pot fi livrate cu diametrul necesar tinand cont de diametrul tipului de conducte.

Principiul de functionare ale separatoarelor de hidrocarburi se va baza pe diferenta existenta intre greutatea specifica dintre hidrocarburi si apa, respectiv materialele solide care se afla in apa reziduala. Prezenta substantelor care pot genera emulsii stabile, trebuie sa fie evitata inca din faza de proiectare.

Apele uzate intra in separator prin racordul de intrare. Curgerea este linistita de spargatorul de jet care a fost instalat in interior. Particulele grosiere se separa gravitational decantandu-se la fundul separatorului in primul compartiment. In continuarre, apa uzata este cea care intra in compartimentul de separare a hidrocarburilor, unde, pe baza diferentei de greutate specifice, hidrocarburile se separa formand un strat la suprafata epei. Filtrul ajuta la separarea particulelor foarte fine de hidrocarburi in apa uzata. Apa curata este evacuata de sub stratul de hidrocarburi printr-un dispozitiv special.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!