Tub canalizare beton

 In Utile

Tipul si marimea amestecului agregat depinde de grosimea si scopul produsului final din beton. Este de dorit o gradare continua a dimensiunilor particulelor pentru utilizarea eficienta a pasta. In plus, agregatele ar trebui sa fie curate si libere de orice materie care ar putea afecta calitatea betonului.

Intarirea incepe dupa ce suprafetele expuse ale betonului s-au intarit suficient pentru a rezista la rupere. Intarirea asigura hidratarea continua a cimentului si cresterea rezistentei betonului. Cu cat betonul este mentinut mai umed, cu atat mai puternic si mai durabil va deveni. Rata de intarire depinde de compozitia si finetea cimentului, de proportiile amestecului si de conditiile de umiditate si temperatura. Cea mai mare parte a cresterii hidratarii si a rezistentei are loc in prima luna a ciclului de viata al betonului, dar hidratarea continua cu o rata mai lenta de mai multi ani. Betonul continua sa devina mai puternic pe masura ce imbatraneste.

Produsele prefabricate din beton sunt turnate intr-o forma inca din fabrica. Aceste produse beneficiaza de un control riguros al calitatii obtinut la o instalatie de productie. Teava prefabricata din beton este produsa in medii  foarte controlate, in conformitate cu standarde rigide de productie si specificatii de testare.

Tuburile prefabricate din beton sunt cele mai puternice tevi disponibile. Acesta poate fi proiectat si testat pentru a rezista la orice sarcina necesara. Spre deosebire de tevile flexibile, are o dependenta minima de instalare pentru a sustine incarcaturile; se bazeaza in primul rand pe puterea sa inerenta, produsa in conducta. Asta adauga o diferenta enorma in proiectarea, instalarea si succesul pe termen lung al unui proiect.

Rezistenta la compresiune pentru tubul  din beton variaza in mod normal de la 4.000 psi la 8.000 psi. Este o functie a altor factori, cum ar fi agregatele, materialele pe baza de ciment, procesul de fabricatie, procesul de intarire si designul amestecului. Majoritatea punctelor forte ale constructiei se refera la rezistenta la compresiune de 28 de zile. Nu este neobisnuit ca testele efectuate pe parcursul a 28 de zile sa depaseasca in mod considerabil puterile de proiectare specificate.

Rezistenta conductei de beton este standardizata de ASTM C76 si AASHTO M170. Conducta este testata pentru rezistenta in instalatie folosind standardele D-Load. Rezistenta de sustinere a unei tevi este determinata in conditiile de testare cu trei margini.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!