Tuburi pentru podet

Tuburi pentru podet

Armarea tuburilor de beton adauga in mod semnificativ rezistenta sa inerenta. Sarma de armare in forma de colivie este o plasa fabricata de masini automate de sudura in custi. Conducta din beton armat are capacitati de incarcare mai mari.

Tubul din beton armat este o structura compozita si este special conceput pentru a folosi cele mai bune caracteristici ale betonului si armaturii. Betonul este destinat fortei de compresie si armaturii pentru forta de tractiu ne. Pe masura ce tuburile sunt supuse unor forte de tractiune mai puternice, crapaturile pariale devin vizibile, dar acestea se produc la sarcini cu mult sub sarcina proiectata a elementului armat.

Crapaturile nu reprezinta o indicatie a pericolului sau a pierderii integritatii structurale. Conducta de beton este proiectata, in general, sa transporte sarcini bine in capacitatea de incarcare a unei conducte si sa nu apara crapaturi in par. Daca apar fisuri, ele tind sa se sigileze printr-un proces cunoscut sub numele de vindecare autogena. Vindecarea autogena este abilitatea betonului de a se repara in prezenta umiditatii. Conducta din beton armat, spre deosebire de grinzile si placile din beton armat, este ingropata acolo unde exista conditii de umiditate pentru vindecarea autogena.

Rezistenta este definita ca fiind "capabila sa existe pentru o perioada lunga de timp fara deteriorari semnificative". Cu conducta de beton, durabilitatea se refera la speranta de viata si caracteristicile durabile ale materialelor. Exista o varietate de produse care pot indeplini specificatiile astazi, dar nu vor continua sa faca treaba pentru care au fost utilizate, pe termen lung.

Inginerii indica o durata de viata de 70-100 de ani pentru conductele de beton prefabricate si exista nenumarate exemple de instalatii care depasesc aceste numere. Aceasta inseamna ca durata de viata a betonului este de doua ori mai mare fata de alte materiale. De asemenea, betonul nu arde, nu rugineste, nu se rupe, nu se indoaie si nu este imun la atacul majoritatii elementelor, indiferent daca teava este ingropata sau expusa.

Cookies