Tuburi pentru podete

 In Utile

Intr-un mediu slab aderent sau mlastinos, flotabilitatea conductelor ingropate depinde de masa materialului conductei, de greutatea volumului de apa deplasat de conducta, de greutatea incarcaturii lichide transportate de conducta si de greutatea materialului de completare. Ori de cate ori nivelul pragului de apa este peste inversul conductei, exista potential de plutire sau flotabilitate.

Desi santul pentru o instalatie cu tevi intr-o zona mlastinoasa este deparazitat, zona de sant in aval (dupa reincarcare initiala) poate deveni saturata. Acest lucru ar duce la un efect plutitor asupra conductei. Masa conductei de beton contravine de obicei acestei forte flotante. Materiale alternative, cum ar fi teava termoplastica si teava metalica ondulata, se pot inalta vertical sau pe orizontal in conditii umede. In timpul operatiei de completare, umplutura se poate acumula mai mult pe o parte a conductei decat pe cealalta. Masa conductei de beton rezista la forte laterale, iar structura ramane fidela liniei si gradului de inclinare.

Tuburi pentru podete – detalii tehnice

Masa conductei de beton permite:

  • Compactarea eficienta a solului;
  • Prevenirea miscarii in timpul reumplerii asigurand respectarea gradului de proiectare si alinierii;
  • Miscarea probabila a structurii dupa instalare;
  • Probabilitate redusa de plutire;
  • Posibilitate redusa de deteriorare in timpul constructiei sau intretinerii ulterioare in proiecte pe etape.

Eficienta hidraulica

Cheia performantei si eficientei pe termen lung consta in capacitatea unui material de a-si pastra forma si alinierea initiala. Rigiditatea si masa prefabricatului din beton prefabricat ii permit sa depaseasca foarte mult sistemele de conducte flexibile din aceasta zona critica, care la randul sau ajuta la imbunatatirea eficientei hidraulice prin minimizarea rezistentei la curgerea apei care apare adesea atunci cand forma sau integritatea unei conducte flexibile este compromisa.

Capacitatea hidraulica (cantitatea de apa pe care o poate transmite o conducta) a tuturor tipurilor de conducte depinde de netezimea peretelui interior al conductei. Cu cat este mai neted peretele, cu atat este mai mare capacitatea hidraulica a conductei. Netezimea conductei este reprezentata de Coeficientul de duritate al lui Manning numit in mod obisnuit „ n. Cu cat valoarea„ n ” Manning este mai mica, cu atat este mai mare volumul de apa care va curge prin conducta.

Analiza hidraulica pentru sistemele de drenaj presupune estimarea debitului de proiectare pe baza caracteristicilor climatologice si ale bazinului hidrografic. Proiectarea hidraulica a unui sistem de drenaj include intotdeauna o evaluare economica.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!