Tuburi podet

Tuburi podet

Avantajele construirii unui sistem de capacitate mare pentru a acoperi toate aceste evenimente, fara efecte negative si inundatii, sunt in mod normal depasite de costurile de constructie initiale. O analiza economica a compromisurilor este realizata cu diferite grade de efort si temeinicie. Analiza riscurilor echilibreaza costul sistemului de drenaj cu pagubele asociate cu performante inadecvate. Cu conducta de beton, nu exista niciun risc. Datorita duratei sale lungi de viata si eficientei hidraulice, conducta de beton gestioneaza cerintele proiectarii hidraulice a unui sistem.

Tuburi podet - detalii tehnice

Doua valori de baza sunt adesea citate atunci cand se discuta coeficientul de rugozitate al unei conducte: valorile testelor de laborator si valorile de proiectare. Diferenta dintre valorile analizelor de laborator Manning „ n “ si valorile de proiectare acceptate este semnificativa. Valorile „ n ” Manning au fost obtinute folosind apa curata, imbinari netede, fara sarcini si lungimi drepte ale conductei fara indoituri, gauri, resturi sau alte obstructii. Rezultatele laboratorului indica doar diferentele dintre peretii netezi si conductele de perete dur.

S-a constatat ca conductele netede de perete au valori „n” cuprinse intre 0,009 si 0,010, dar istoric, inginerii familiarizati cu conducta de beton si canalizarile au utilizat 0,012 sau 0,013. Acest factor de proiectare de 20 pana la 30 la suta ia in considerare diferentele dintre testarea de laborator si conditiile reale in instalatii de diferite dimensiuni, pentru a da siguranta sistemelor.

Utilizarea unor astfel de factori de proiectare este o buna practica de inginerie si, pentru a ca instalarea sa fie consecventa pentru toate materialele pentru conducte, iar valoarea de laborator „ n ” aplicabila ar trebui sa creasca pentru a ajunge la valorile de proiectare comparative.

Gradul de ridicare a solului si alinierea sunt la fel de importante ca si caracteristicile suprafetei. In plus, controalele de intrare si de iesire au impact asupra hidraulicii unui sistem de drenaj. Fluxul de apa in conducta este accelerat sau limitat de intrarea conductei.

Aceasta conditie exista in majoritatea canalizarilor si este tipica in subdiviziuni si treceri de drumuri judetene. Controlul de iesire are loc atunci cand fluxul de apa prin conducta este controlat de conditiile de la capatul de iesire al conductei. De regula, controlul de iesire nu exista decat daca capatul de iesire al conductei este sub apa sau daca orificiul a fost deteriorat si obstructionat. Iesirile conductelor flexibile sunt usor de deteriorat, afectand astfel hidraulica conductei.

Cookies