Gard prefabricat beton

 In Utile

Garduri beton vs gard de lemn, care este cel mai bun?

Multi prefera un gard de beton sau garduri din lemn pentru o varietate de motive. Metodele moderne de constructie din beton prefabricat permit instalarea rapida si eficienta a peretilor de beton. Durabilitatea betonului este un factor semnificativ in comparatie cu deteriorarea lemnului. Datorita varietatii largi de optiuni pentru matrite de beton, modelele disponibile pentru a face un panou de beton foarte atractiv sunt remarcabile.

Iata o comparatie intre garduri din lemn si garduri de beton.

Gardurile din lemn necesita mai multa intretinere si au o durata de utilizare mai scurta.

Pentru a prelungi durata de viata a lemnului; lemnul exterior trebuie tratat pentru rezistenta la intemperii. In plus, lemnul tratat dureaza mai mult atunci cand este etansat prin aplicarea de compusi de impermeabilizare. Unii prefera un gard de lemn pictat intr-o culoare naturala. Toti acesti pasi suplimentari costa bani si necesita mai multa munca pentru a le realiza.

Pictura unui gard din lemn dureaza doar pentru o perioada scurta de timp. Expunerea la elementele soarelui si a vremii face ca vopseaua sa se estompeze, sa crape sau sa se desprinda. Acest lucru necesita indepartarea zonelor proaste cu o racleta, apoi slefuirea, amorsarea si fixarea. In cazul gardurilor de lemn se impun reparatii in fiecare an.

Asigurati-va ca ati comparat costul total, inclusiv costurile suplimentare de intretinere si inlocuire pentru imprejmuirea lemnului, atunci cand va ganditi la peretii de beton ca o alternativa. In timp ce investitia initiala in peretii prefabricati de beton poate fi mai mare decat utilizarea gardurilor din lemn, reducerea costurilor de intretinere si durata de viata mai lunga a unui perete de beton reprezinta un beneficiu considerabil.

Lemnul, chiar si atunci cand este tratat, se deterioreaza in timp mult mai rapid decat materialele durabile, cum ar fi betonul. Contaminarea fungica a lemnului provoaca probleme. In timp, acest lucru distruge integritatea structurala a lemnului. Dupa aceea, partile deteriorate ale lemnului trebuie inlocuite. Pentru a va asigura ca ciuperca este complet eliminata; mari sectiuni ale unui gard din lemn ar putea avea nevoie de inlocuire. In plus, contaminarea poate reveni in mod repetat.

Orice contact intre lemn si sol este o invitatie deschisa pentru infestarea cu termite. Mai mult decat atat, orice contact intre gardurile din lemn si structurile din lemn permite termitelor sa se raspandeasca prin lemn de la suprafata spre interior, creandu-si drumul prin intreaga structura in timp. Termitele sunt creaturi foarte oportuniste. Ele vor urma un singur contact de la sol la lemn pentru a consuma intreaga structura a lemnului in cele din urma, din interior, necesitand reparatii costisitoare.

Gardurile de lemn pot fi mai usor de sarit de catre animale sau animalele pot sa sape mai usor pe sub ele si trec mai usor de intrusi. Betonul ofera o baricada perimetrala mult mai puternica. Atunci cand animalele trebuie sa fie tinute in siguranta in interior, peretii din beton se ataseaza la o baza solida subterana, ceea ce face mult mai greu pentru animale sa patrunda in interior. Gardurile din beton blocheaza sunetul mai eficient decat lemnul.

Betonul este un material mult mai bun decat lemnul, atunci cand este utilizat pentru garduri din cauza capacitatii betonului armat de a ramane ferm pe pozitie, chiar si sub presiune.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!