Separatoare grasimi

 In Utile

Separatoarele de grasimi si de particule sunt unitati de tratare a apelor reziduale cu concentratie mare de grasimi care provin din instalatii industriale si civile. Aceste separatoare au rolul de a retine din apele uzate toate substantele plutitoare care au densitatea mai mica decat cea a apei si de a le elimina in bazine, in fose septice sau in statii de epurare care sunt amplasate adiacent in separator. Separatoarele sunt amplasate dupa deznisipatoare si inainte de decantoarele primare sau inaintea treptei de epurare bilogica in cazul in care decantoarele primare sunt prevazute in schemele tehnologice.

Aceste separatoare functioneaza ca o necesitate a dezvoltarii urbane si se are in vedere consumul din ce in ce mai mare de apa si comportamentul consumatorilor care nu au mereu grija ca ceea ce se arunca in chiuveta sa fie lipsit de substante nocive.

Separatoare grasimi – Domenii de activitate separatoare de grasimi

Separatoarele de grasimi sunt utilizate in locul in care are loc alimentarea cu apa – apele rezultate din bucatarii, din unitatile de alimentatie publica, din fast fooduri sau din unitati de prelucrare a carnii si spitale, dar si in cazul unor instalatii civile in sepcial acolo unde bucatariile sunt folosite intens.

Separatoarele de grasimi reprezinta o necesitate in unitatile care un consum mare si risc ridicat de colmatare a tevilor, asa cum sunt unitatile de prelucrare a alimentelor, scolile sau spitalele. In acest caz separatoarele sunt esentiale daca vrem sa mentinem buna functionare a instalatiilor. Aceste instalatii au si rolul de a retine resturile care sunt greu digerabile de catre instalatii si au rolul de a da voie sa curga doar apelor menajere sau apelor industriale.

Lipsa unor separatoare de grasimi in instalatiile persoanelor juridice genereaza amenzi sau chiar suspendarea activitatii.

Separatoarele de grasime sau de particule grele sunt alcatuite in general din bazine monobloc care sunt compuse din doua zone – o zona principala si una de evacuare.

Apele reziduale au un continut de grasimi mare si intra in zona de linistire unde sunt separate materiile usoare si materiile sedimentabile. Pe baza legilor fizicii de separare gravimetrica – lichid –lichid, sau solid solid. Dupa ce apele uzate s-au linistit, se face evacuarea lor cu ajutorul principiului vaselor comunicante prin intermediul tuburilor verticale.

Separatoarele au un capac pentru a inspecta bazinul si pentru a prelua amteriile usoare si materiile sedimentare si un orificiu de intrare pentru apele reziduale si unul de iesire pentru apele tratate.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Unul dintre operatorii noștri vă va contacta in cel mai scurt timp!